divendres, 1 de febrer del 2008

Joves i sardanes

Us adjunto un video que va emetre el programa Nydia que potser ja heu vist i que ens toca, crec molt de prop. Es un reportatge una mica llarg de 10 minuts, sobre els joves i la sardana.



Per a tancar el post una pregunta: Creieu que aquest tipus de reportatge o la noticia que van dedicar a la Maig a un TN nit el dia d'Arenys ens ajuden arellançar-nos?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

hola, companys,
sóc en Quim Rutllant, que he penjat el video al youtube i que,a més, em toca sortir al reportatge. precisament, aquest reportatge és per contrastar la noticia del dia de la final d'arenys.
el report pretén dir: ei, som joves, normals, ens agrada i ens ho passem bé ballant. i els punts d'ostracisme (baixant per la diagonal o enfotent-nos de que "som joves i sardanistes") és, precisament, per desacomplexar. Aquest és el problema, tenim massa complexos per dir qui som i què fem.
I el problema és el discurs que hi havia a arenys: estem fatal, cada vegada som menys...
El que es pretén, és, precisament dir: som els que som, ens ho passem teta i si algú té manies, és el seu problema.
bé, no sé si serveix de resposta a la pregunta "ens fa cap bé això?".
salut! Quim!!

Anònim ha dit...

Bon dia Quim!

Primer de tot benvingut a aquest Blog, no oficial, de la Colla Roure.

Jo crec, coneixent al Roger, que la pregunta que formula en aquest post, si aquest tipus de reportatge ens ajuda a rellançar-nos, ho fa de manera positiva, crec que es molt diferent a plantejar la pregunta, ens fa cap bé això? Sembla molt més negatiu, com si ell ho trobés malament de sortida, no?.

Jo crec que aquest tipus de reportatges o notícies sempre ajuden, com es diu l’important es que es parli. Es veritat que ens hem de desacomplexar i defenso aquesta idea, de fet l’exemple el tenim una miqueta en la nostre colla, vem deixar de competir i podríem desaparèixer però no ho fem perquè com tu dius, som joves, alguns més que altres, ens agrada la sardana i ens ho passem teta ballant sardanes, també quan no estem ballant i no ens amaguem d’això.

Et felicito sincerament per la tasca que esteu fent. Vaig ser defensor vostre en el foro de la Federació Sardanista, suposo que recordaràs el tema, seguia el programa que fèieu i ara em descarrego el que feu, i de veritat t’animo a seguir fent la tasca que esteu realitzant. Tant de bo facin cas al noi de les Violetes que surt el vídeo i deixen entrar, a certs càrrecs, a gent jove amb ganes de fer coses noves, estic segur que llavors si que canviarien moltes coses.

Una abraçada a tots!


Jordi LP

Unknown ha dit...

M'alegro que algú de fora hagi escrit al nostre blog ja que això de que només hi escribissim nosaltres resultava una mica endogàmic. A més content de que una de les persones que surt al video i d'aquelles persones a tenir en compte per al futur de la nostra dansa hagi tret el nas per aquí.
Es respira algun canvi...
Ànims i endevant !!!

Colla Roure ha dit...

Bones!!

Responent a la teva aportació, Quim, penso que està molt bé que siguem joves i sardanistes,..., però també és cert que cada vegada som menys i això, com a col·lectiu (jove o no) porta a una desmotivació per la falta de suport de les mateixes organitzacions sardanistes, institucions, organitzacions, i sobretot, mitjans de comunicació.
La veritat i sincerament, penso és que el model de concursos, de colles,..., fins i tot el sentit que té la Sardana, actualment, no s'aguanta per enlloc, com molt bé dieu en el reportatge.
La Sardana ha de trobar nous sentits, nous valors, nous replantejaments, noves funcions per a la seva supervivencia en el jove s. XXI.
I el problema de la Sardana no s'arregla dient,"som pocs i què" o dient "i què, és el seu problema,..." o també "que és una qüestió de complexos". Això pot ser un dels molts factors però el problema central és molt més complex i inclou molts altres factors.
Malauradament, tenim un dificil o inexistent futur, si no es que comencem a acceptar que la Sardana ha de perdre el sentit d'unitat (la rotllana, tancada, sentit de catalanitat, de lluita,...), que no nomès és una dansa de Catalunya, sinó una dansa per a tot aquell/a qui la vulgui ballar.

Una dansa més en el nostre món.

Anònim ha dit...

al darrer comentari ha estat escrit per en Lluís

No acabo de dominar molt bé això de posar l'Àlies.

Lluís